Υαλοπινακες (Laminated / Triplex)

reiplex-glass2Το πάχος και ο αριθμός των γυαλιών μπορεί να μεταβληθεί ώστε να δημιουργηθεί απλό TRIPLEX (Laminated) ή TRIPLEX (Laminated) tempered γυαλί με διαφορετικά ώστε να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις ασφαλείας του κάθε τύπου εφαρμογής. Μπορούν επίσης να κοπούν και υποστούν κάποιες επεξεργασίες τροχίσματος ή άλλες εάν απαιτείται.

Σχεδόν όλα τα είδη γυαλιού μπορούν να ενσωματωθούν σε εφαρμογές με TRIPLEX (Laminated) ή TRIPLEX (Laminated) tempered γυαλιά.

Οι PVB μεμβράνες μπορεί να είναι είτε εντελώς διαφανείς, είτε ημιδιαφανείς, είτε για ορισμένες εφαρμογές έγχρωμες. Σε εσωτερικές εφαρμογές είναι επίσης δυνατόν να συνδυαστούν τα διακοσμητικά εφέ με τα TRIPLEX (Laminated) ή TRIPLEX (Laminated) tempered γυαλιά.

Τέλος, αξιζει να σημειωθει ότι η εσωτερική επίστρωση απο PVB στην υάλωση εξασφαλίζει προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία UV της τάξεως του 99%, γεγονός που προστατεύει τον εσωτερικό εξοπλισμό και την επίπλωση από τις αρνητικές επιδράσεις του ηλιακού φωτός.triplex-glass-colored
Laminated / Triplex
triplex-glassΑποτελούνται από δύο ή περισσότερα φύλλα γυαλιού κολλημένα μεταξύ τους με ένα ή περισσότερα διαστρώματα μεμβρανών πολυβυνιλοβουτιράλιου (PVB) εξαιρετικης αντοχής.
Αφού έχει τοποθετηθεί το PVB ανάμεσα στα φύλλα γυαλιού, όλα μαζί υπόκεινται σε συγκεκριμένες συνθήκες θερμότητας και πίεσης μέσα σε αυτόκλειστο κλίβανο για να επιτευχθεί η πλήρης προσκόλληση των διαστρωμάτων PVB με τα γυαλιά σε ένα σώμα.
Σε περίπτωση θραύσης, τα θραύσματα θα παραμείνουν κολλημένα στην PVB μεμβράνη.

Σε πλήρως πλαισιωμένη εγκατάσταση τα θραύσματα γυαλιού θα συγκρατούνται και το γυαλί θα διατηρεί μια παραμένουσα αντοχή έως ότου αντικατασταθεί.