Αλεξισφαιροι Υαλοπινακες

GUARDIAN AS115_428_2
Αλεξισφαιροι πολυστρωματικοι (Laminated) υαλοπινακες
Αλεξίσφαιροι ορίζονται οι πολυστρωματικοί (Laminated) υαλοπίνακες που η σύνθεσή τους περιλαμβάνει πολλαπλό αριθμό φύλλων υαλοπινάκων όσο και μεμβρανών PVB. Είναι μία κλίμακα παραπάνω από τους αντιβανδαλιστικούς υαλοπίνακες: εκτός από την αντοχή τους στην εισβολή, αντέχουν και σε βολή όπλου.

Κάθε αλεξίσφαιρο τζάμι συνοδεύεται και από γραπτή πιστοποίηση για την αντοχή του σε συγκεκριμένους τύπους όπλων. Το Ευρωπαϊκό πρότυπο που αναφέρεται στη δοκιμή και διαβάθμιση αλεξίσφαιρων υαλοπινάκων βασιζόμενο σε επιθέσεις εναντίον τους από τουφέκι, πιστόλι ή πυροβόλο όπλο, είναι το ΕΝ 1063 : Glass in building – Security glazing – Testing and classification of resistance against bullet attack.

Χρησιμοποιούνται κατεξοχήν σε τράπεζες, κοσμηματοπωλεία, ιδιωτικές κατοικίες, σωφρονιστικά καταστήματα, δημόσια κτίρια και υπηρεσίες.

bullet-proof-glass-04 Οι αλεξίσφαιροι υαλοπίνακες που παρέχουμε, συνοδεύονται με τα αντίστοιχα πιστοποιητικά (CE και αποτελέσματα εργαστηρίων) που τα κατατάσσουν στην κατηγορία αντίστασής τους κατά επιθέσεων από συγκεκριμένα όπλα.

Η δοκιμή συνίσταται από 3 πυροβολισμούς κατά του υαλοπίνακα, στις 3 κορυφές ενός νοητού ισόπλευρου τριγώνου πλευράς 100-120 mm με όπλο διαμετρήματος της αντίστοιχης διαβάθμισης. Πίσω από το γυαλί υπάρχει λεπτό φύλλο αλουμινίου. Αν μετά τους πυροβολισμούς υπάρχουν σε αυτό αλλοιώσεις (διατρήσεις), τότε στην κατάληξη του χαρακτηρισμού του υαλοπίνακα μπαίνει και το γράμμα S (splinters). Αν δεν υπάρχουν διατρήσεις, μπαίνει το NS (no splinters). (splinter = σκλήθρα).